Nr 5 2006
Sid 21a

Foto: © SHOOTMEAGAIN Peter Ortvik, Nikon D2X.

Den Som Söker

Skall Finna

-Bara man är vaken för allt utom sömn...
...och har lite tålamod.
SPRAY
DATE

Datingindustrin har formligen exploderat de senaste åren. Vi kan tydkigen inte längre klara av
vårt kärleksliv själva, så nu får vi hjälp av experter. Spray Date, som är en av de största
aktörerna på marknaden, anordnade i början av oktober en lyckad kryssning till Åbo.
Här kunde sugna singlar få en inblick i allt från speed-dating och choklad-, vin- och kondomprovning ända till matchmakingaktiviteter som spontana danstävlingar,
pokerskola och sexrådgivning.

Hela evenemanget var väl genomtänkt, bra genomfört och gav säkert mersmak
för de som provade på för första gången.
Vi planterade vår singel-mullvad Peter S i mingelmängden och följde
hans försök att hitta sin hjärtas dam.
Hämg med!

Redan i entrén till Silja-terminalen satt det inbjudande hjärtan vid rulltrappan upp till incheckningen. Väl där, möttes vi av ett gäng Spray Date informatörer som delade ut en godispåse med duschtvål, kondomer och en veckotidning (för den som inte fick napp?).

Vi som tillhörde press och andra media, togs in i ett separat rum där vi fick en grundlig genomgång av hela konceptet. Vi fick även träffa ett par från Eskilstuna,
Lotta Elf och Fredrik Mattsson som träffats via nätdating. De berättade om sina erfarenheter och avslöjade sina bästa tips. Informativt och inspirerande.

Vår mullvad "singel-Peter, skulle nu se om han tagit in det bästa av informationen och baxade in sig i den tilldelade hytten. En snabbdusch, lite dofta gott och Peter var redo att singelmingla.
Samling i discobaren, där välkomstdrinken lättade något på tungornas band och fick igång parningsdansen på en relativ lugn nivå. vissa hade dock redan besökt tax-free shopen och befann sig i ett något mer framskridet raggstadium.

Efter en stund var det dags för "speed dating".  killarna på ena sidan bordet och tjejerna på den andra. Sedan gällde det att fråga och svara maximalt under en liten fjuttig minut. Speed Dating är en sorts grovsortering där man försöker eliminera mer än att kommunicera. Tufft jobb men rätt kul, var kommentaren från rätt många, inklusive vår testpilot Peter.

-Snart blir det bröllop. Sara Olofsdotter från
Spray Date kollar upp tipsen från dejtingproffsen Fredrik och Lotta från Eskilstuna.

Samling och väl- komstdrink i discot gav deltagarna en möjlighet att spana in varandra för första gången.  Vissa var skadedrabbade redan innan kropps- kontakten hade kommit igång på  allvar. Eller kanske ett sätt att få sympati?

"Det var ett mördande tempo i förflyttningarna från plats till plats. Helt klart är det inte fungerar med en minut per möte, det krävs nog minst tre minuter för att få ut något vettigt, då hinner man ställa o 2-3 frågor per person och svara på ungefär lika många", menade Peter, som ändå tycker idén är givande för grovsållning.

Buffémiddagen skapade faktiskt rätt många nya konstellationer, då det snabbt interagerades friskt mellan borden.  Tex-Mexbuffén var dock en rätt blek och okryddad variant som man helst vill glömma bort.

Resten av aftonen gick i dansens och skålandets tecken. Synbart många par bildades och smög diskret (?) ner i hyttkorridoren för att testa de presenter vi fick i godispåsarna vid avgång
Det enda som var värt att lägga in en protest mot, var de rent av oförskämda och hypernegativa bartenderna i discobaren. Många gick hellre omvägen till cafeterian för att köpa sina förfriskningar. Skärpning eller byt jobb!

Även killarna verkade nöjda med "utbudet" ombord.

Mer Spray Date på nästa sida >>>