nr 6 2007
sid 12c

Foto: SHOOTMEAGAIN Peter Ortvik, Nikon D2X

Eftersom jag har pojkvän också, samt två Jack Russel-hundar (Playboy och Maya), som jag inte bara kan skyffla över på honom och andra, så gäller det att vara strukturerad till max.
Playboy är 11 år och Stockholms snyggaste Jack Russel och är mycket speciell.
En annan kul sak är att jag som liten faktiskt delade barnvagn med familjens Chuhuavava. Min mamma var på en fotoutställning och där togs en grym bild på mig med lilla hunden i barnvagnen. Jag säger bara: ”Paris Hilton, släng dig i kenneln, jag var först…”

När jag gick med i Army, hade jag tre Chi-huavavas som blev kändisar i pressen. På turnéerna brukade jag dra ut hotellbyrålådan , lägga kuddar i och där fick de små liven sova.
Innan Army-tiden gick jag modevisningar med Camilla Thulins underkläder och då hade jag ofta hundarna under armen. Minns att det vid något tillfälle skrevs i pressen att ”nu är det inne med långhåriga necessärer”…hahaha.

Du är ju rätt ofta i L.A. och besöker din far, som tydligen även mekar gamla veteranVolvobilar åt stjärnorna i Hollywood. Har du
någon bra story därifrån?

- Vid ett tillfälle när jag var där, kom min far fram till mig och frågade om jag ville följe med honom över til en konstnär och titta på några saker samtidigt som han skulle fixa dennes bil. Vad han hade utelämnat i informationen, var att det var till Keano Reeves vi skulle. Han lurade med mig i alla fall men tyvärr var inte stjärnan själv hemma. Hans japanska trädgård var dock fantastisk och hans mor var mycket speciell.

Om du får sätta dig var du vill , beställa in vilken mat och dryck du vill och det spelas din egen valda musik, vad blir det då?
- Oj då, det är svårt att bara välja en sak att äta. Här hemma är det nog älgkött som regerar och till det ett glas tungt rött vin (Michaela var absolutist ända till 30 års ålder). Under ett besök på Hawaii, fick jag prova grillad tonfiskfilé och det blev jag helt såld på. Till det ett lättare vin. Musikaliskt sett använder jag nig oftast av klassisk musik till smyckena men vanligtvis har jag rätt tyst omkring mig, då musik tar iväg mig på helt andra inre resor än jag kanske föresatt mig och då kan jag nästan tappa greppet om det jag gör och hamna i andra omloppsbanor.
Jag föredrar att se musikshower, såg Gwen Stephani senast. Det satt bra. Till desserten skull jag dock kunna tänka mig Sarah Brightman, hennes röst är helt underbar.                >>>


Hur vill du sammanfatta ”Michaela..so far”?
- Jag minns att när jag gick ut gymnasiet, fick alla frågan vad vi ville göra sedan. De flesta hade något konkret att komma med men jag var helt tom förutom kommentaren ”Jag vill ha ett spännande liv” och det har jag verkligen. Hoppas jag får ha hälsan och kunna utmana mig själv utan att lyssna alltför mycket på andra. Det är nog min sammanfattning.

Vi på redaktionen kan inte erbjuda något mer spännande än att plåta några bilder, de som du ser här intill med Michaela och några av hennes smycken. Vi hoppas dock att du som läsare haft en, om inte spännande, så i varje fall njutbar stund i sällskap med en intelligent och kreativ tjej.
Spänningen får genom att gå till läsartävlingen på sidan 18 och tävla om ett par av hennes skapelser. Lycka till, både till dig och Michaela de la Cour.