Nr 2 2008
Sid 9b
Foto: © Frontface.se, Nikon D80.    Tack till TASTE PR.

För mig känns det som att din personlighet och din entusiasm på något sätt smittar av sig på omgivningen, så du skulle nog kunna lyfta mindre roliga skådisar till nya höjder, som de inte själva klarar av. Detta alltså som regissör.

 • Har faktiskt aldrig tänkt på det sättet, men det skall jag nog göra från och med nu, tack för en mycket bra infallsvinkel, Peter.

Vad betyder musik för dig?

 • Musik inspirerar mig mycket, exempelvis Motley Ctue och Joe satriani. Jag lyssnar på musik innan jag går upp på scenen. Det ger mig rätt puls och pump inför ett gig. Tänkte på en sak Elton John har sagt: ”Jag gillar inte att sjunga YOUR SONG längre”. Det blir lite komiskt om man tänker så här: ”Här är en sång som ni alla vill höra och som jag hatar att sjunga…hehehe.

Du själv då? På DVDn märker man att din sångröst inte är att förakta. ( Tour manager Randy kastar sig in och vrålar ”ÅÅÅH, han sjunger hela tiden…han älskar att sjunga..”)

 • Visst, jag gillar att ”goofa” runt med låtar i min show men skulle aldrig kunna satsa på sången, det skulle vara alldeles för ”corny” för mig. Men tack för tanken.

Vilka är dina egna favoritkomiker?

 • Carlos Mencia och Steve Martin, Richard Pryor och Jay Leno. Jay Leno är cool, det går inte att få stopp på honom.

Några hobbies utanför scenen?

 • Ja, jag gillar att gå på strip-klubbar, det är min senaste hobby.

Samlar du på dem?

 • Ja, jag håller dem i min byxficka, hehehe. Nej, det är faktiskt skateboard som gäller, samt att få träffa och garva med andra komiker.

Var tillbringar du din ledighet?

 • Hemma och ibland hos mina föräldrar i Tuscon, Arizona.

 

Då så, Mr Pablo. Då återstår bara att få lämna över en liten gåva, så att du kan lära dig svenska eller i varje fall det viktigaste. Här är boken ”Peter´s People tar en titt på Murphy´s Lag”. Hoppas den kommer till glädje och nytta. Tack för en inspirerande sund.

 • Åh, tack. Nöjet var helt på min sida. Hälsa Frontface läsare att jag gillade en något annorlunda intervjustund.

Med dessa ord skakar vi tass. Pablo och Randy glider upp till sina rum och jag packar ihop.

Du som läsare bör inte missa den nya DVDn, ”OUCH”, eller att gå in påwww.pablofrancisco.com,

Du vet väl att ett gott skaratt förlänger livet. Du vill väl leva länge?

Var befinner du dig oftast när inspirationen rinner till?

 • Oftast i mitt kök. Ibland när mina vänner är på besök har de tagit några drinkar eller rökt på lite gräs och så börjar vi ”goofa” i köket, för att dra oss in i vardagsrummet där datorn står. Där finns en miniscen med mikrofon, så vi kan spåna fram galet material direkt på plats. Dessutom får jag bra hjälp av min manager som äger ett antal klubbar över landet. Genom honom träffar jag andra komiker och vi har kul tillsammans och idéer växer fram.

Har du medverkat i någon långfilm? Det känns som om det är ett naturligt steg vidare för en man med din potential.

 • Jo, det har jag. Tyvärr har jag blivit bortklippt än så länge. Undrar varför? Hehehe. Som komiker är man lite bortskämd. Man blir så väl omhändertagen på turnéer, allt är så välorganiserat, inga tråkiga väntetider där man bara sitter och hänger, i väntan på att plötsligt få kliva in och göra en tvåminuters scen, för att sedan gå tillbaka till dödläge igen…boooring. Jag har gjort roller i TV-erier. Långa arbetsdagar, segt tempo, känns som att slösa bort tiden.

Vad står på din hemliga ”Raider / set-list”, listan på det du vill ha bakom scenen?

 • Vatten är allt. Brukar få frukt men det gillar inte magen under showen.

Vad blir nästa tema du kommer att ”slå på”?

 • Det blir ”hur amerikanerna tränar utan att röra sig”. Du vet, elektroniska bälten för magträning, vibrationsplattor och liknande. ”Träna, men rör inte på dig för guds skull..”.

Förresten Pablo, skall du göra något framträdande här i Sverige?

 • Oj, just det, det hade jag ju glömt bort att berätta. Vi är hitbjudna av ”Popcorn Film Festival” och skall göra en liten show hos demi morgon kväll. Min DVD promotas på festivalen.

Har du tänkt att fullfölja din tidigare dröm att bli filmregissör?

 • Jo det har jag. Men just nu har jag alltför kul att ”bara” vara komiker, så varför ens tänka tanken nu? Det får ligga i framtiden.

DVDn "OUCH" är grym. Klicka på bilden eller HÄR,
så kommer du till Pablos egen hemsida,