Klassisk Nostalgi:Studio 54,
Disco i New Yorks 70-tal. Sid 1 av 2.
<<<  Till Innehåll

Foto / Fotomontage:  Frontface.se , scannade från papperskopior från 1978.  Text: Peter Ortvik.

Knappast någon har väl undgått att höra historier om det legendariska discot "STUDIO 54" i New York, som dominerade hela discovärlden under 70-talets sista tre år och några år in på 80-talet.
Jag var på väg tillbaka från jobb i Las Vegas, via San Fran- sisco och hade tre dagar att slå ihjäl i "The Big Apple" innan jag skulle flyga hem till Svedala.

Efter en heldags fot-vandring från Frihetsgudinnan ända upp till 9o:e gatan, var jag på väg in i Empire State Building, när hag hörde en röst ropa mitt namn. Det var två stockholmstjejer som just kommit till N.Y. och som sedan skulle åka runt hela USA i ett par månader.

Vi slog oss ihop,då det visade sig att vi bode på samma YMCA i Sloan´s House. Efter två flaskor vin, var vi helt på det klara med att vi skulle besöka Studio 54 nästkommande kväll.Jag hade en känsla av att vi borde rekognosera först, så vi tog en taxi dit för att bara spana in läget utanför entrén.
Det visade sig vara cirka 300 meter kö och framför entrén stod en storvuxen blond kille som gick omkring och hand- plockade gäster, många med spektakulär klädsel.

Vi förstod att vi måste hitta på något för att "knäcka koden", så vi sov på saken. Dagen efter satt jag och bläddrade igenom en telefonkatalog och hittade 54:ans listade nummer. Där fanns även en underrubrik med "PR & Marketing" och ett direktnummer, vilket jag ringde.

En vänlig kvinnoröst svarade och jag presenterade mig som journalist från "The Swedish Magazine The Weekly Review", som då alltså skulle vara Vecko-Revyn, den enda hippa blaskan på den tiden..

Kvinnan i luren gav oss instruktioner om hur vi skulle påkalla entrévärdens uppmärksamhet, frågade exakt hur vi skulle vara klädda och tog även våra namn. När vi kom dit och entrékillen såg oss, vinkade han fram oss och en värdinna kom ut och ledde in oss till garderoben.

 
<<<  Till Innehåll              Mer från Studio 54        >>>