Juli2009 Live modevisning från Grand Hotel  
Odd Mollys 2010-visning direktsänd från Grand Hotel i Stockholm.

Har du tillgång till en webansluten dator i morgon lördag kl 22.00?
Då skall du inte missa ovanstående exklusiva event.
Frontface är naturligtvis på plats och rapporterar i augustinumret.
Klicka på bilden ovan, så kommer du till Odd Mollys sida
och där kan du se visningen LIVE.

Klicka på bilden och följ med till scenen framför vita duken

Juli 2009 En fluga gör ingen sommar.
Foto. Frontface, Nikon D300
Peter Magnusson, Dan Ekborg, Alexandra Rappaport och alla andra dök ner i silltunnan.

Recensionen läser du här nedan, Galan och efterfesten följer du med på genom att klicka på bilden ovan.

Klicka på bilden och följ med till scenen framför vita duken

Juli 2009 En glad bagatell
Foto. Nordisk Film
Sommaren med Göran, filmrecension i Frontface Magazine. Dan Ekborg rockar fett...
Filmens undertitel är "En Midsommarnatts komedi.    Dan Ekborg, här med Frontface reporter Nathalie,
är den stora komiska behållningen i filmen.

När det vankas svensk film på bio, vet man att skådespeleriet oftast kommer från två  skilda läger med helt olika resultat.
Dels de aktörer som Hr teaterbakgrund och som ofta känns ”over the top” i sina filmrepliker,
dels de som inte har den bakgrunden och som därför känns mer realistiska och verklighetstrogna.
Det finns naturligtvis undantag men så upplevs det ofta, gång efter gång.

Att Peter Magnusson och hans vapendragare David Hellenius tillhör den senare gruppen, råder det inget tvivel om. Det känns som om man lyssnar på kompisen som berättar vad som hände i helgen, när de river av replikerna, på gott och ont. Det känns hela tiden mer som en TV-serie än som en biofilm. Först när Dan Ekborg träder in och ger pondus åt ordväxlingarna, kommer man in i biomörkret, även om det, som ovan nämnts, blir mycket teater.

Göran i filmen (Magnusson) är en kile med rätt förvirrade tankar och känslor gällande kärlek och förhållanden. Efter att nästan ha kvävt sin nuvarande/dåvarande flickvän med en förlovningsring i champagneglaset de skulle skåla med under frieriet, står han sedan som ofrivillig singel, men ramlar snart över nästa ”drömtjej”. Att han och hans bästa kompis som spelas av David Hellenius hamnar på en midsommarfest där det finns personer som skapar ännu mer fars och förvirring, hjälper inte direkt upp hans amorösa situation.

Filmen är rätt gullig, mycket förutsägbar och i ett format som ligger och väger mellan biofilm och TV hela tiden.
Utan att känna till budgeten, kan man tänka sig att det är TV som skjutit till en hel del, för att förstärka de två vapendragarna Magnusson-Hellenius aktier i kommande, redan planerade produktioner.

Den kvinnliga huvudrollen ”Grynet”, spelas av Mirja Turestedt, som ger ticks ett ansikte och en röst. Naturligt och skönt porträtterat.
Som tidigare nämnts, är Dan Ekborgs rollfigur Greger Bentzon en sjukt skönt befriande galen herre som gör maximalt av varje scen han deltar i. Man sitter och hoppas att han skall dyka upp igen, vartefter handlingen fortskrider.
Vi skall heller inte glömma den lilla söta kinesiska nakenhunden
Tingeling (årets namn?) som får utstå en hel del under midsommarfesten.

Sommaren med Göran blåser förbi som en frisk fläkt man känner för stunden,
men lätt glömmer bort när nästa fläkt kommer.
Frontface ger filmen FF+.
Se den gärna men kanske lika väl på DVD.

Filmen har premiär den 31 juli.

Klicka på bilden och följ med till scenen framför vita duken

 

Juli 2009 En underbar tysk Waltz räddar bastarderna.
Foto. Frontface, Nikon D300
Inglorious Bastards med besök av regissören Quentin Tarantino och Christoph Waltz.

Gårdagens sommarsköna Stockholm bjöd på finbesök inom filmvärlden inför Galapremiären av ”Inglorious Bastards”..
Den kände och omskrivne regissören och manusförfattaren Quentin Tarantino (Pulp Fiction m.fl.) var här på sitt första besök sedan ”Reservoir Dogs” 1992.

Tarantiono kom i sällskap en Cristoph Waltz, huvudrollsinnehavaren (tillsammans med Brad Pitt) i Inglorious Bastards.

Efter at ha sett filmen igår kväll, kan vi bara instämma med Cannes-festivalens jury som gav Waltz utmärkelsen ”Bästa manlige aktör”. Det är definitivt Waltz som är filmens behållning. I en sedvanligt våldsam och skjutglad Tarantino-produktion, spelar Waltz den intelligente, vältalige och stundom avancerat humoristiske SS-översten Hans Landa:


foto: imdb.com
Dessutom imponerar Waltz med repliker på oantastlig engelska, tyska, franska och italienska.

Även den kvinnliga huvudrollsinnehavaren Melanie Laurent gör en övertygande rolltolkning av den judiska Shosanna Dreyfus, som i sin barndom undkommer överste Landas judeutrotning, bara för att åter ställas öga mot öga inför sin familjs mördare i vuxen ålder, utan att kunna göra något…eller?

Storyn och tempot i filmen är en smältdegel av svart historik och minst lika svart komedi i en ohelig alians.
Det enda som egentligen drar ned betyget, är Brad Pitts ansträngda försök att tillägna sig en lantlig amerikansk dialekt, som han aldrig hunnit lärt sig behärska under filminspelningen.

För övrigt är det, som tidigare nämnts, Cristoph Waltz som bär det stora ansvaret för att filmen håller kvar intresset och greppet om biobesökaren och det är helt och hållet hans förtjänst att Frontface gen Inglorious Bastards får FFF.

Klicka på bilden och följ med till scenen framför vita duken

Juli 2009 Med sug i rösten
Malena Ernman fick årets Läkerol-pris. Slår det högre än Melodifestivalen eller suger det?

− Malena Ernman har med rösten som verktyg gjort operan, som ofta uppfattas som exklusiv och ”finkulturell”, till något folkligt och tillgängligt. Hennes fantastiska röst och scennärvaro har fångat miljoner hjärtan i Sverige och Europa. Sällan har vi sett en så stark kulturell förändring äga rum på så kort tid där den ena kulturen påverkat den andra och tvärtom, säger Björn Widegren, juryns ordförande.

Malena Ernman, som just nu är aktuell med nya dubbelalbumet La Voix du Nord, är mycket glad över att ha utsetts till Läkerol - Voice of the year:
− Det känns fantastiskt kul att motta denna utmärkelse. Jag har alltid kämpat för att så många som möjligt ska upptäcka operans kraft och skönhet. Priset är ett erkännande av det senaste årens hårda arbete som jag är mycket stolt över, säger Malena Ernman.

Vi på Frontface grattar och säger bara:
"Sug på den Du...men tänk på tänderna "

Klicka på bilden och följ med till scenen framför vita duken

Juli 2009 Chefredaktör´n blir barn på nytt
Foto. Filmbolaget
Dubbelrecesion av nya Harry Potter-filmen.

Nu skall jag trolla lite:
- Hokus Pokus, gör mig till en klon av en megamixad 7-12 åring.

Så där ja, nu kan jag recensera ”Harry Potter och Halvblodsprinsen”
på ett rättvist sätt. I stället för att se den med en vuxenkritikers smala ögonspringor, skal man nog ha stora tefatsögon och ta emot intrycken som om man inte är så luttrad som man egentligen är.
Nya Harry Potter-filmen har egentligen två tittargrupper inom själva målgruppen. Dels de som ”äter” allt som har H P på etiketten, dels de som kommer som ingångsfans, rookies, om man så vill. De förstnämnda tar naturligtvis emot rullen med vidöppna armar utan att reflektera så mycket över nyansskillnader mellan de olika filmerna (förutom, att det är rät mycket kärlek / tjejbaciller i denna nya). De som ser Harry P för första gången, har nog, precis som recensenten, fullt upp med att ta emot och sortera upp alla häftiga effekter och samtidigt hålla i handlingen, för att tycka något annat än att allt är riktigt häftigt.

Av den anledningen tror recensentklonen att kidsen kommer att ta även denna film till sina hjärtan, kanske de små tjejer som ser den, gillar den ännu mer än föregångarna (mer LOOOVE).
Vi tittade upprepat runt oss men trots att filmen är två och en halv timme lång, satt alla småttingarna som tända ljus hela tiden, inte en enda kisspaus så långt ögat kunde nå.
När vi efter filmen frågade några av barnen om de gillade filmen, hade de ett uttryck i ögonen som tydde på att de fortfarande var inne och analyserade vad de nyss sett, när de unisont svarade ”Jaaaaaaaaaaaaa” med drömmande blick. (Vem i både den åldern och även som vuxen, skulle inte vilja ha Harrys trollspö).

Så, egentligen, vem bryr sig om vad vi vuxenrecensenter tycker? Från målgruppen har vi en spikrak
FFFF.

Om vi för ordnings skull återtar vuxenkroppen och tittar lite på sedvanliga apekter, finns det naturligtvis mycket kul att titta på även för trendiga tonårs och en luttrad 40+:are.
Scenografin, kameraåkningar, ljud och effekter, allt är av högsta klass. Det är rätt kul att se hur Harry Potters (Daniel Radcliffe) utseende mognat från barn till man och hur hans ögonspel utvecklats i olika situationer. De äldre klassiska teaterskådespelarna, är mycket teatraliska men det fungerar i denna sagolika miljö. Den som i våra ögon gjort största framstegen, är Rupert Grint, som spelar Ron Weasley. Detta rödhåriga charmtroll ger upphov till de flesta skratten i filmen och spelar övertygande drogat kär med 100% inlevelse.

Visst är 2,5 timmar långt för oss som inte riktigt lever oss in i Potters värld men det får man ta, när filmen jobbar hårt för att inte ta bort något från de detaljerade miljö- och personbeskrivningar som finns i böckerna. Och vem bryr sig om att Harry inte längre är en pojke? Alla växer ju upp fysiskt men det är ju bara att erkänna att man fortfarande inte är mer än 18 inombords i vissa situationer, eller hur?
Med denna öppna fråga, ger vi filmen som har ett öppet slut (ny rulle kommer naturligtvis nästa år, var så säker…) en stark FFF, som kunde blivit fyra med något bättre tempo.
Harry, You did it again!

 

Klicka på bilden och följ med till scenen framför vita duken

Juli 2009 Vad gör vuxen-Potter på nätterna?
Foto. Filmbolaget
Frontface gästrecensent Eva Rusz ger ett annorlunda syn på
"Harry Potter and the half-blood prince.  (Undrar vad Freud hade sagt?)  
sssss

Stor Gala-Premiär för nya Potterfilmen på Rigoletto i Stockholm,
samt grym efterfest i Östermalmshallen.
Klicka på bilden ovan och följ med på en förtrollande afton.

Frontface låter Eva Rusz göra en analyserande recension av filmen här nedan. Vi återkommer med en egen recension nästa tisdag, då presvisningen är över.
(Eva Rusz är psykolog och kognitiv psykoterapeut med erfarenheter från arbete
med bla mental träning för sexton svenska landslag.)

” För första gången i mitt vuxna liv såg jag igår filmen ”Harry Potter och halvblodsprinsen”. En på ett sätt väldigt häftig actionfilm med fantastiska  visuella, ljud- och färgmässiga effekter. Jag upplevde dock att filmen som sådan, alternerade mellan uppläggen för gamla tiders James Bond filmer i kombination med ”Indiana Jones” filmerna.

Alltså att man norpat andras koncept och gjort det till en Harry Potter film där man har trollspön istället för pistoler och onda och goda människor varvat med kloka äldre (för övrigt med fantastiska  skådespelarprestationer av så gott som alla) som evolutionsmässigt ”rätt” skulle och ville föra ungdomarnas färdigheter framåt. Som åskådare var det inte svårt att se hur upplägget, (om det nu var gjort av själva författarinnan eller filmmakarna) var tänkt.

Harry Potter hade sin egen ”M”  och ”Q” och kämpade mot de onda krafterna som en vuxen man kanske skulle gjort  men samtidigt så var han gestaltad som en pubertal yngling.
Enligt filmen skulle Harry vara i puberteten (vilket det var svårt att tro då man såg en drygt 20 år ung man framför sig).
Upptäckten av ”kärleken” blev stark, inte bara i de trolldrycker vissa fick den framkallad av utan även för Harry själv. Han fick i vart fall sin första kyss om jag har förstått det hela rätt och det var väl på tiden?

Men trots Harry Potters ”tonår” så kunde jag inte undgå att i stället för alla dessa ungdomar som studerade på Hogwarts skola och som sprang med sina trollspön, istället se en massa 6-7-åringar  springa omkring med typiska fallossymboler som markerade deras omnipotens  eller i vart fall önskan och strävan efter att ha den största, längsta och starkaste. Sådant som alltså småpojkar brukar göra då de upptäckt sin snopp och vet att de kan styra den, njuta av den och få en att växa.

Denna film kändes som om man till varje pris ville förhindra att Harry växt upp och då har man i gestaltningen missat att vissa ålderstypiska signum behöver utvecklas och förändras. Nja. Ja. För alla som är fans av Harry Potter är detta säkert  ytterligare en film som de  kommer att älska, oavsett innehållet.
Den kändes lite för lång och jag såg flera runtomkring av den ”äldre” generationen som i smyg i biomörkret tog små powernaps. …

Av fem möjliga trolleristjärnor får den 2,5 - 3 av denna +40-åskådare.”

Klicka på bilden och följ med till scenen framför vita duken

 
Juli 2009 Ali G har blivit fjolla och en grym sådan...
Foto. Frontface, Nikon D300
Galapremiär för filmen "Brüno" med Sacha Baron Cohen och svenska Gustaf Hammarsten.
vv

Trots att vi endast kommit fram till juli, vågar vi utnämna filmen BRUNO (egentligen Brüno, men då
protesterar vissa webbläsare och sökmotorer) med Sacha Baron Cohen, till årets sjukaste och troligen roligaste film.
Från att ha varit den coole Ali G och den Kazakstanske Borat Sagdiyev, kliven han nu över HBT-barriären och blir den österrikiske riksfjollan Bruno, som enbart lever för att bli känd.
Det finns inga hinder (nåväl, inga tillräckligt höga) för att stoppa honom i jakten på det ultimata kändisskapet.

Bruno går bokstavligen över lik för att få filmroller, briljera på Röda Mattan, delta i TV-shower och allt annat som kan ge honom odödlig berömmelse. Sätten att ta sig fram är nästan mer än lovligt galna och han fäller en skog av människor för att plöja sin autostrada av glamour.
Det är en hel del anala skämt (inklusive tarmsköljning) som vi svårligen kan tänka oss gå hem ...eller över huvud taget få visas i ett anal-fobiserat (?) område som USA, men här exploderade salongen av spontana skrattsalvor med korta mellanrum.

Den svenska aktören Gustaf Hammarsten spelar Brünos assistent och vapendragare och det gör han med
den diskreta äran.

Utan att avslöja mer om innehållet, kan vi helhjärtat rekommendera dig att se Brüno, du kommer att
garva hela vägen hem. Det här kommer att bli en publiksuccé, inte minst när den så småningom släpps på DVD och kommer att finnas i var mans hylla. Vi behöver väl knappast nämna att Brüno kommer att bli
årets gay-ikon och troligen den mest porträtterade figuren under Pridefestivalen 2009.

Frontface ger Brüno FFFF+ och kapitulerar åter för Sacha Baron Cohen. Jawohl!

Klicka på rubriken för att se bilder från Galapremiären på Rival i Stockholm.
Event: Nordisk Film.

Klicka på bilden och följ med till scenen framför vita duken

Juni 2009 Bu eller bäääää?
Vem visar sista skriket på center-courten?

Tankar från chefred.

Satt och slötittade på tennis från Wimbledon och då slog det mig plötsligt:
”Fan vad många som stönar, inte bara när de klappar till bollen utan även långt efteråt..”
Känns som om det har blivit kutym att …är det för att störa motspelaren…stöna sig igenom matcherna.
Jag har själv tränat kampsporter i många år och visst, där fick man lära sig att utstöta ett så kallat ”KIAI” samtidigt som man slog ett slag. Anledningen som låg bakom, var att man dels skulle skrämma och ”frysa” motståndaren genom detta och dels att få ut de sista 10 % av luften ur lungorna (den så kallade residualluften), vilket ansågs att ge extra kraft i slaget.

Nu är tennis väldigt speciellt. Man sitter och hyssjar på allt och alla som gör väsen av sig i publiken, där skall det helst vara dödstyst. Annars kommer domaren med ett ”quiet, please”.

I en närliggande boll- och racketsport som bordtennis (pingis, du vet), som är en betydligt snabbare och mer koncentrationskrävande, är det värsta livet på läktarna men det stör tydligen inte alls spelarna, eftersom ingen klagar.
Inte heller är det någon som stönar sig igenom matcherna, det skulle ju bli en veritabel stönfest i sådant fall, då ju bollen går blixtsnabbt fram och tillbaka över nätet.

Parningsvrålen på tennisbanan har egentligen ingen positiv effekt på själva spelet, det är bara så enkelt att vissa spelare lagt sig till med denna olat sedan juniorben och sedan sitter det fast innanför skallbenet att ”om jag inte stönar, går det inte bra”. Ett tag var det mode att studsa bollarna ett så stort antal gånger innan serve att man undrade vad som stod på och det blev så småningom nästan löjligt, drog ut på tiden och störde både motspelare och publiken som suckade (quiet, please…)
Man satte då in en regel som begränsade detta och hela problemet försvann i princip över en natt.

Kanske är det nu dags att sätta munkavle på stönarna
eller så skall publiken ha fritt fram att låta lika mycket som i vilken annan sport som helst.
Man använder gult kort i fotboll, dela ut gula öronproppar till känsliga tennisspelare.
40-love, go break a tie…

Klicka på bilden och följ med till scenen framför vita duken

Juni 2009 Gourmand på Gourmet-nivå
Frontface resande reporter Tibor ser helst mörkt på chokladens framtid.

GOURMAND 2009

Världens mest exklusiva GOURMAND WORLD COOKBOOKS AWARDS, grundad av Mr. Edouard Cointreau, kommer att delas ut den 1-a juli i Paris på Comédie Francaise för 13-e året i rad. Sverige har totalt 13 nomineringar, 6 för matböcker och 7 för vin & sprit. Årligen produceras över 26.000 kokböcker i världen. Av dessa har över 6.000 anmält sig till tävlingen och ”tävlar” i 58 olika kategorier.

En av de nominerade är Dominique Persoone från Brygge i Belgien med sin bok om Cacao. Dominique anser att choklad är Rock&Roll och blev världsberömd när han och Mick Jagger sniffade cacao! (just det, cacao…) Han anses vara en av Belgiens coolaste ”Choklatierer” och som blandar olika smaker med häpnadsveckande resultat.
Eller vad sägs om en tequila choklad, med cigarrsmak eller citrongräs.
Det senaste är ett unisex chokladläppstift… för att förhöja nyttningen.

Frontface fotoreporter Tibor är på plats för att bevaka och föreviga GOURMAND 2009, för FRONTFACE. Missa inte kommande artiklar och kanske får du smaka på de senaste chokladtrenderna…

Klicka på bilden och följ med till scenen framför vita duken

Juni 2009 Ingen blev putt
Foto. Frontface, Nikon D300
MPC Kändis-Golf på Arlanda stads Golfbana  gav deltagarna röda näsor.

Dagen som Sverige bytte från vinterjacka till sommarskrud, hälls årets MPC Golf tävling
på Arlandastads golfbana. Marcus Palmqvist och hans team hade med sedvanlig hålvana bullat upp med
sponsrade VIP-stationer utefter banan.

Tävlingen följdes av en välsmakande bankett på Operaterassen och avslutades med modevisningar, prisutdelning och en Unplugged spelning mad The Poodles.

Hur tävlingen avlöpte?
Det får du se i ett stort reportage i nästa helnummer av Frontface.
Ha en skön sommar.

Klicka på bilden och följ med till scenen framför vita duken

Juni 2009 CD-album md positiv bumerangeffekt
Foto: © Bonnier Amigo
Kanske årets platta, som visar att man inte alltid behöver förstå språket för att fatta texten.

Vänta nu, bli inte avskräckt när du får höra att Geoffrey Gurumul är aboriginsk , australiensisk urinnevånare, som sjunger på Yolngufolkets språk/dialekt.
Han är verkligen ett sensationellt fynd, med en unik röst som i narje uns går rakt in i hjärtat.
Som vänsterhänt, vände han helt enkelt på gitarren när han lärde sig spela,
i stället för att skaffa en gitarr för vänsterhänta.

Har du tröttnat på slätstruken massproduktion och vill lyssna på något som knyter sammar alla element som
kännetecknar bra och riktigt skön sång och musik, jag då skall du öppna ditt sinne för Gurrumel.

FFFFF (fem av fem) blir vårt betyg för plattan "Gurrumel".

Men först lite bakgrund:
Gurrumul föddes blind och han sjunger om kulturen på sin barndoms Elcho Island, en långsmal ö i Arnhemland i nordöstra Australien. Redan som liten behärskade han många olika instrument och han älskade att sjunga. Den personliga rösten smälter samman med hans finstämda gitarrspel. Gurrumuls unika sound och historia har redan fångat både medias och medmusikers uppmärksamhet. När Elton John hörde Gurrumul bjöd han in honom att spela förband vid en utomhuskonsert i Darwin förra året och han gav Gurrumuls album till alla sina vänner.

Singeln ”Wiyathul” handlar om två fåglar i norra Australien som sägs vara släkt med Gumatjfolket, fåglarnas sång påminner om förfädernas land.
I samband med att albumet släpptes i England i mitten av maj spelade Gurrumul två låtar live på BBC Radio 2 som gick direkt in på Amazons topplista på 3:e plats. Nu kommer hans musik till Sverige.

Gurrumul på Utube: http://www.youtube.com/watch?v=DgRCBN9nyzI

Klicka på bilden och följ med till scenen framför vita duken

Juni 2009 Att gå ner i brygga
Svaga brisar tog det vackra folket till en snygg restaurangafton i marin miljö. vid Nacka Strand

Klicka på bilden ovan för att bli lite avundsjuk på de som kunde fasta en vanlig veckodag.

Klicka på bilden och följ med till scenen framför vita duken

Juni 2009 Exellent Exellence på M/S Gerda
Foto. Frontface, Nikon D80
Sommarfest i vattenbrynet med Exellence Lifestyle, en exellent idé


Livsstilsmagazinet Exellence Lifestyle bjöd på sommarfest på vår favoritbåt M/S Gerda
(200 m från redaktionen). Klicka på texten ovan,
där du ser Chefredaktören Johan Dahlgren med m/s Gerdas Camilla Hellqvist,
för att se sol, vatten & fest..
Foto: Nathalie O Noori, Frontface.

Klicka på bilden och följ med till scenen framför vita duken

Juni 2009 Tres Chic, nést ce pas?
Ett-års fest för modemagazinet Chic.  GRATTIS & Hip Hip Hurra...

Charlotte Perrelli uppträdde och minglade med Magdalena Graaf. Pernilla Wahlgren tillsammans med
Chics chefred Charlotta Flinkenberg och Jessica Wahlgren. Elin Kling valdes till årets "Fashionista",
vilket var intressant med tanke på att hon kom i samma klänning som Eva Röse hade på ELLE-Galan i januari...    Salem Al Fakir lät sin väna pipa ljuda till allas belåtenhet...

Klicka på bilden och följ med till scenen framför vita duken

Juni 2009 Högvilt inom konstens vida ramar
Att fira konsten och Prinsessan Marianne Bernadottes 65-års dag, DET är en konst.

- A Celebration of the Arts and the 85th Birthday of Princess Marianne Bernadotte.
A very high presigeous event with a Royal touch:
Please click image above to see more...

Klicka på bilden och följ med till scenen framför vita duken

Juni 2009 Duk? Nä, nu är det PLÅT som gäller...som duk.
foto© Frontface, Nikon C6000
Mattias "Asoka" Långströms verk vill man inte få i huvudet men gärna på väggen.
 
Asoka visar och berättar om hur det är att göra tryck på riktig plåt av sina originaverk. Det blir en helt
annan känsla att se verkan på det nya sättet. l
holder
tOm man tittar riktigt nära på Mattias "Made In Sweden" och då på bikinibyxorna, s¨är det faktiskt själva
plåtens färg och struktur som ger den verklighetstrogna strukturen och 3D-känslan.
holder  

Nyligen besökte vi Mattias "ASOKA" Långström och hans konceptuella utställning på den gamla klassiska
Södermalmskrogen Kvarnen invid Medborgarplatsen i Stockholm.
Om du inte känner till Asoka och hans bakgrund, kan du läa den intervju vi gjorde i ett tidigare nummer.
Du finner reportaget HÄR >>>
Denna gång har han samarbetat med Tomas Lacke (www.lacke.com) som är specialist på att fästa färg på olika ytor av skuren plåt.

Resultatet har i detta fall skapat en helt ny och intressant belysning av Asokas verk, både de nya och de som vi tidigare sett i sedvanligt tryck..

Gå in på Asokas egen websida ovan och botanisera, det är värt en stunds surfande.
PS. Asoka är ett Buddhistiskt uttryck och betyder "Den som sprider glädje åt andra".


Juni 2009 Årets absolut bästa buffé
Foto. Frontface, Nikon D300
Lisa På Uddens ostrontäta sommarfest där man inte märkte ösregnet för den sköna stämningen.

Med en helt oslagbar fisk- och skaldjursbuffé, toppad med en avslutande varm-korv-med-bröd-vickning,
är det bara att utnämna sommarfesten hos "Lisa På Udden" till en fem-stjärnig händelse, där man själv kände sig som Michelingubben efter att ha provätit sig genom alla delikatesser (utom varmkorven...)

Att Salem Al-Fakir stod under regnskyddat scentält och ytterligare förhöjde stämningen, sänker naturligtvis
inte betyget.
Greppa ett ostron, klicka på bilden ovan och känn av de glada laxarna som simmat in till Biskopsudden.

Klicka på bilden och följ med till scenen framför vita duken

Juni 2009 Nätverkande på hög nivå
Från att näta puckar på rinken, till avancerad nätverksteknik. Peter "Foppa" Forberg tar nya skär.

Tacka Foppa att det finns säker trådlös nätverk under Volvo Ocean Race.

Mellan 14-25 juni kan alla surfa gratis på Skeppsbron under Volvo 
Ocean Race stop-over i Stockholm.
Det gigantiska nätverket byggdes av Data Com tillsammans med Meru 
Networks och Örnsköldsviksföretaget CLAVISTER som Peter "Foppa" Forsberg är 
delägare i.
Clavister har en svenskt patenterad lösning för virtuell 
nätverkssäkerhet, Clavister Security Gateway, en portvakt som övervakar 
nätverkstraffiken och blockerar obehöriga och suspekta aktiviteter. 
En säker satsning på framtiden enligt Peter som är nöjd med företagets utveckling.

Några fakta om nätverket som består av 22 accesspunkter
och har en hastighet 1 Gbit internt och 200 Mbit extern traffik mot 
internet.
Flera kilometer datakabel har lagts på marken som måste tåla vatten samt skall vara råttsäker (!)...
Ta chansen och pröva att surfa fritt - och njut av VOR t.o.m. den 25 juni.

Grabbgänget på bilden ovan tillhör Data Com, Meru Networks och Clavister.

Klicka på bilden och följ med till scenen framför vita duken

Juni 2009 The Umbrellas regerade...
Blöt festival i skuggan av Stora Skuggan. Neil Young inte så "young" längre, men lät bra.
 
Bluesgitarristen Seasick Steve hade sitt eget sätt att värma upp. Olle Ljungström i mitten.
holder
The Pixies, ett klassiskt band. Legenden neil Young lät fortfarande bra, trots ett slitet yttre.
holder

Trots ett bedrövligt väder kom cirka 15000  till "Where The Action Is", en festival i Stockholmsområdet (Stora Skuggan). Synd om arrangörerna som lyckats få dit ett antal stora artister.
Då festivalen gick över två dagar, hann vi tyvärr endast besöka området den första, så vi missade bland annat Duffy, som vi hoppats få en intervju med, men det går ju som bekant fler tåg. Duff-Duff-tåg.


Juni 2009 Vem får Kicken i dessa dagar av friställda..?
foto© Frontface, Nikon D2X
Löpstark Pudelrockare sniffar sig till rasrena avelshonor. Nja, det var väl att hår(d)dra det.
 
Många bollar i luften är vad "KIcken", Poodles trummis har. Men vem bollar med honom när ljuset släckts?
holder
2B or not 2B, thet´s the question...
holder 

Sommarflugorna och även ryktena surrar trivsamt trots att midsommar närmar sig under en höstkulen
himmel. Ett av de hetaste ryktena är om Carola och Kicken. Eftersom vi sett den gode Kicken varannan gång med carola och varannan gång med puman Marie Plosjö, lämnar vi helt öppet för ännu mer flugsurr. BZZZ.


Juni 2009 Med näsa för investeringar?
Foto. Frontface, Nikon C 6000
I Draknäs-tets investerarpanel har 4 av fem drakar gemensam fysionomi.

Draknästet är det program i SVT kanal 1 där fem multimiljonärer och investerare tar emot hugade uppfinnare och idéskapare som behöver ekonomisk och affärsmässig hjälp för att förverkliga sina drömmar och idéer.

Senast vi tittade på programmet (i torsdags) slog det oss plötsligt att fyra av de fem "Drakarna" har ett och
samma utmärkande utseendedrag, nämligen väl tilltagna näsor.
Det gör naturligtvis att man osökt (?) börjar tro på det gamla uttrycket "Näsa för pengar"...
Frågan är dock om man då klarar sig efter en eventuell ekonomisk snyting eller om man behöver
en extra kraftig kran för att resa sig?

Klicka på bilden och följ med till scenen framför vita duken

Juni 2009 Ösregn i hjärnkontoret?
Foto. Frontface, Nikon C 6000
Hur svårt kan det vara att tillverka ett paraply som inte är av engångskvalitet?

När vi för femtiotolfte gången öppnar ett nytt paraply, kanske ett vi fått som reklam (vem orkar minnas),
och efter fem minuters användande i milt regn utan nämnvärd vind, får det att braka ihop över öronen på grund av att metallskenorna helt enkelt vikt sig, dyker naturligtvis frågan upp igen:
"Hur jävla svårt kan det var att tillverka ett paraply som håller?"
Vi bara undrar. Kan man inte tillverka ett paraply som får plats i mobilen?
Allt annat skall ju in i den lilla manicken...(när kommer förresten den med inbyggd massagevibrator,
undrar en garvande tjejkompis när jag berättar om paraplyproblemet).
Mvh signaturen "Slokörad och våt".

Klicka på bilden och följ med till scenen framför vita duken

Juni 2009 Brolinfint eller ny laguppställning?
Foto. Frontface, Nikon D300
Invigning av nya Undici med Dr Akban på scenen och Brolins ande svävande över gästhavet.

Partysugen? Klicka på bilden ovan och följ med på en riktigt glad och välfylld (?) premiär / invigning av
nya UNDICI, nu på Grev Turegatan 30, strax öster om Stureplan.

Klicka på bilden och följ med till scenen framför vita duken

Juni 2009 Äntligen något från "Framsidan"
Foto. Frontface, Ulf Gustavsson.
Galapremiär På Draken i Götborg, Johan Falk -Gruppen för särskilda insatser.


Äntligen lite Röd Matta och Glamour från de goa gubbarnas stad.
Götets största biograf, Draken, stod som värd för Galapremiären av den nya svenska actionserien om
Johan Falk. Denna långfilmsversion är den 4:e i serien om sex filmer.

Klicka på bilden ovan, så kan du följa med våra två utsända 031:or bland högvilt.

Galapremiär av Johan Falk 8:e juni, på biograf Draken i Göteborg

Jakob Eklund har huvudrollen som polisen Johan Falk och detta är den fjärde filmen i serien. Han kommer hem till Göteborg efter att ha varit stationerad som polis på Europol i Haag. Nu har han fått en tjänst på en liten specialenhet som heter GSI och som har hand om den grövre organiserade brottsligheten.
Hans familj följer inte med honom hem, så all vaken tid ägnar han åt jobbet. Filmens handling är något rörig i början men rättar snart till sig och utvecklas i rätt riktning, blir bara bättre och bättre. Mycket bra foto, ljudet lite sämre men kan ha berott på biografens akustik.
Hela skådespelarteamet gjorde bra i från sig, gav ett autentiskt intryck och det kändes som om de alla trivdes med uppdraget.
Slutintrycket är Att ”Johan Falk är en välgjord actionthriller med mersmak, så vi ser fram mot de övriga fem filmerna. Sålunda ger jag den en stark trea, FFF+.

Martin Selvall , för Frontface.

Klicka på bilden och följ med till scenen framför vita duken

Juni 2009 Har du fått en Popgasm någon gång?
Foto. Frontface, Nikon D300
Frontface chefred i spännande möte i Björns Trädgård med Finlands hetaste musikkonstellation.

Idag under lunchen fick Frontface chefredaktör Peter Ortvik en prat- och fotostund med Samu Haber
och Riku Rajamaa från Sunrise Avenue, det finska bandet som slagit knock på ett antal länder i Europa.
Nu har de släppt sitt andra album, som du kan se här ovan och videoinspelning på Island väntar inom
ett par veckor.

En mycket intressant längre intervju kommer i nästa nummer av Frontface (augusti):
Missa inte denna höjdare!  Moj Moj!

Klicka på bilden och följ med till scenen framför vita duken

Juni 2009 Södertälje, en del av Universum
Foto. Frontface, Nikon D300
Sydsverige tog jackpot i svenska uttagningen till Miss Universe.
Bildredigering pågår. Reportaget laddas upp under måndag kväll.

1984 vann svenska Yvonne Ryding världsfinalen av skönhetstävlingen Miss Universe.
Sedan dess har de svenska framgångarna uteblivit. Nu har nya organisatörer
tagit över tävlingen, som inte längre är kopplad til Fröken Sverige, så man "behöver inte
längre vara svenskt politiskt korrekt och oglamourösa" som det uttrycktes från visst håll.

I lördags avhölls den svenska uttagningen till årets världsfinal i Bahamas.
Följ med oss till Södertälje och se om något hänt / vad som hänt sedan 1984.
Klicka på bilden ovan, så kommer du direkt in i en afton fylld av bubbelstinna dokusåpeskådisar,
taggade artister och kvinnlig fägring som inte skäms över att de är snygga, smala och vältränade.
Reporter: Nathalie

Klicka på bilden och följ med till scenen framför vita duken

Juni 2009 Man skall inte vara ogin när det serveras...

Den BLOOMster tid är kommen… om man handskas rätt med varan.

 
Greenall´s är UKs äldsta/största producent av gin på traditionsenligt sätt sedan 1761,
med världens enda kvinnliga destillatör JOANNE SIMCOCK (på bilden) i spetsen.
Världens mest populära drink är gintonic, men nya smaker är på gång, som till exempel
BLOOM BELINI - på bilden innehåller: 
Greenall´s Bloom + mousserande vin + päronpuré garnerad med en äkta rose-blad.
holder
Fräscht, tyckte Björn Wigardt från Galatera, Martina Talmet från Interbrand Sweden samt Greenall´s
marknadschef Mike Nield efter att ha smakat BLOOM COSMO: Grenall´s Bloom + Cointreau + citronjuice
+ tranbärsjuice.
holder

GIN anses av vissa vara en hälsodryck, då den innehåller många naturvaror som enbär, anis, muskot, angelikarötter, kanel, basilika, levander och citron.
JOANNE SIMCOCK har inspirerats av naturen och blomsterprakt när BLOOM premium London Gin presenterades nyligen i Stockholm på restaurant Vassa Eggen.
En aromatisk gin med inspiration av dofter av rosenblad, färsk levander och kaprifol samt en romantisk kvinnlig touch. Mjuka inslag av kamomill och söta toner av kaprifol balanseras av citrusfrukten pomelo. BLOOM är mild, med lätt kryddig gindoft, utan den vanliga enbärsdominansen som kännetecknar andra ginsorter. 


Juni 2009 Heja Norge, fram med fiolen.
Foto. Frontface, Nikon D300
Alexander Rybak på snabbesök i Vällingby.  Trångt och med höga skrik.
vv
Den norske vinnaren av årets Eurovision Song Contest, Alexander Rybak, var på blixtvisit i Stockholm igår.
Han drog in i Vällingby Centrums stolthet, Kfem-huset och satte över 4000 flickhjärtan i brand.

Klicka på bilden ovan, så får du se hur det såg ut.

Klicka på bilden och följ med till scenen framför vita duken

Juni 2009 Lundell & Dahlgren, DUCKA!!!
Foto. Frontface, Nikon D300
Sara Löfgren gör kanonspelning på sitt releaseparty för nya albumet "Där maskrosorna blommar".

Polars Studio, Hornsgatan, Södermalm, Stockholm.
Klicka på bilden ovan för att få vara med om när Sara Löfgren suddade ut alla spår av att ha varit
en Fame Factory deltagare och i ställer fyller upp en fullfjädrad poet- , låtskrivar- och sångerskekavaj.

Saras nya album "Där maskrosorna blommaR" är ett mycket intressant tillskott till den svenska
musiktradition där texten är självgående på så sätt att den gott och väl skulle klara sig som poesi i bokform.
Tillsammans med Saras intensiva sång, förstår man snabbt att detta är en tjej som varit med om många
känslofyllda kullerbyttor i livet. Bara man tar sig tid att sitta ner och låta Sara berätta, får man många dramatiska scener uppspelade framför sig och om man törs, kan man till och med rannska sitt eget liv
bara genom att följa med på hennes retrospektiva färd.

Efter ungefär 10 lyssningar, gratulerar vi Sara Löfgren till ett album
där vi endast hittar en enda svaghet:
Albumet har bara drygt 42 minuters speltid, och med tanke på den genomgående höga kvalitén,
borde man kunnat peta in minst 3 låtar till, så att man rättfärdigar köp i stället för illegal nedladdning.

Klicka på bilden och följ med till scenen framför vita duken

Juni 2009 Gillar du att BRONZA?
Foto. Frontface, Nikon D300
Säsongens trend: Bli en bronsstay för en kväll. Make Up Store visar vägen...

Bronzed Skin visades upp i olika uttryck när Make Up Store med Mika Liias i spetsen
invaderade klubben Rose före helgen.
Dessutom intog en Melodifestivalssångerska bardisken för ett överrraskande  framträdande.
Klicka på bilden ovan för bildreportage.
Event: Petré Event

Klicka på bilden och följ med till scenen framför vita duken

Juni 2009 Al B Back
Foto. Frontface, Nikon D300
Bra action i nya Terminator, trots att "Guvenören" bara klonats in i en kort scen.
vv

Klicka på bilden och följ med till scenen framför vita duken

Juni 2009 T/Bar , ett Diplomatiskt vattenhål
foto© Frontface, Nikon D80
Strandvägen dränkt i solsken, vilket åtnjöts av Hotel Diplomats och T.Barebs gäster.
 
Nallebjörnen Fredriksson själv, alltså Lasse Berghagen, Sarah Sommerfeld, Alexandra Charles med väninna,
alla stornjöt de i solen och sedan under markisernas skydd. Svalt rosévin och kallt mineralvatten.
holder
"Hemlig" agent Johan Pråmell kidnappade Sofia Wistam. Bingo Rimér flashade sina färgstarka tatueringar:
Längst till höger, musikalstjärnan René Mirro med Anna.
holder

Årlig sommarfest på Hotel Diplomats bar "T/Bar" fick sin beskärda del av en fantastisk söndag.
Med cholkaddraperade jordgubbar, välkylt rosévin och annat mums, bjöd Restaurangchefen Olof Persson   och hans kolegor på en Strandvägs-picknick som hette duga. Det var nästan så att man ville lägga ut en filt på trotoaren...
foto: Nathalie / frontface


Juni 2009 Modiga mödrar får rädda mammor
Foto. Eerobild.se  Nikon D300
Kompakt Gala i TV4 stora studio tog fart med välstämda pipor.
vv
Du såg säkert Galan i TV4 och donerade en slant...? Här har du bilderna innifrån studion.

Klicka på bilden och följ med till scenen framför vita duken

Juni 2009 Gott skäl för Soul
foto© Frontface, Nikon D300
Paulines nya Soul-album för tankarna till Randy Crawford och andra höjdare.
 
Har du inte upptäckt Pauline ännu, är det dags att kasta ett öra på bägge hennes album. Lysande!
holder
Spelningen på Nalen-annexet "Stacken"  var en klar succé.
holder

Den skånska (!) Soulsångerskan Pauline gästade Nalen i veckan.

Pauline har haft en hektisk tid i samband med släppet av albumet ”Never Said I Was An Angel”.

Hon har senaste tiden synts i TV program som Babben & Co ( http://svtplay.se/t/102906/babben_och_co ) och Tv4 Nyhetsmorgon ( http://tv4play.se/aktualitet/nyhetsmorgon?videoId=1.965916&renderingdepartment=2.34562).

Även i England har man nu fått upp ögonen för Pauline och ett tidigt tecknen på detta var när Give Me A Call utnämndes till Record of The Week i engelska musikbranschens tipsheet Record Of The Day.

Snart ger Pauline sig ut egen turné, med start i Göteborg den 9 maj.

4 juni                  Eskilstuna, E-Tuna 350 år

10 juli                 Landskrona, Landskronakarnevalen

17 juli                 Falkenberg, Stålboms

19 juli                 Stockholm, Stockholm Jazz Festival

Frontface recenserar albumet inom kort.


Juni 2009 Event med Events
Foto. Frontface, Nikon D80
Eventbandet "The Events"  ger eventarrangörer lätt val.
Doku-veteranerna Nalle Knutsson och "Jugge" led aldrig av väskebrist.      The Events i toppform.

Instrumental karaokee med rockiga inslag på låtsasgitarr värmde upp gästerna innan nya skräddarsydda
bandet 2The Events" debuterade på Rose i veckan som passerade. Petré
Event spelade inte, men arrangerade.

Klicka på bilden och följ med till scenen framför vita duken