Nr 5 2007
Sid10v

Foto: © SHOOTMEAGAIN Peter Ortvik, Nikon D2X. Foto: © Nathalie Noori, Nikon D 80.

Nytt, fräscht, annorlunda design. Vi befinner oss nu tillsammans med Massimo Casagrande Rocca di Frassinello, det första "joint venture" mellan en fransk och italiensk vinprodu cent, i detta fall mellan Domain Baron De Rothschild-Lafite och Paulo Panerai från Castellare.
Från frankrike togs bland annat druvsorterna Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Vrdot och Shiraz. Från Italien, Toscanas stolthet Sangiovese.

Till vänster: En luftig kontrastrik entré, där den modernt designade byggnaden balanseras upp av de snyggt platerade olivträden.

Den lilla sjön hjälper till att förse odlingarna med den livsviktiga fuktigheten under de heta perioderna.
I den färgglada receptionen möttes vi av denna syn. Hoppas tjejerna i receptionen inte själva provade innehållet under arbetstiden...

Ovan till vänster ses den mycket imponerande lagringskällaren.
Den invigdes i slutet av maj i år och har en skön aukustik, väl ämnad för sång och musik. Till invigningen bjöd man inte bara på mat och dryck utan även en hel del framträdanden av kända sångare och musiker.
Det är svårt att på bild få en känsla av hur stor källaren är men tunnorna innehåller runt 300 liter styck.

Nedan: Här ses den första "hi-tech spottkoppen" vi fann under hela resan. Automatisk sköljning ingår och den skjuts in och försvinner under bordsskivan. Snyggt!

 

Le Sughere
di Frassinello
2004  >>>

Le Sughere di Frassinello 2004 är ett prisvärt rött vin bestående av Sangioveto 50%, Cabernet Sauvignon och Merlot, 25% vardera.
Vinet doftar tydligt av choklad, vanilj och vilda bär, med en svag underton av hasselnöt.
Smaken är fruktig och intensiv med lagom syra och behaglig eftersmak.
Vi testade årgång 2004 och den kan med fördel lagras ytterligare men är så pass klar redan nu att man inte behöver skämmas för att bjuda sina vinkunniga vänner på ett glas redan nu.

Bakåtpilen tar dig till sid 10a.         Fortsättning på nästa sida, klicka på högerpilen >>>