Nr 5 2007
Sid10g

Foto: © SHOOTMEAGAIN Peter Ortvik, Nikon D2X. Foto: © Nathalie Noori, Nikon D 80.

Gianni Masciarelli är ägare och grundare till vin- och olivoljeimperiet som bär hans efternamn. Hans ägor sträcker sig över stora områden, vilket tydligt märktes när han tog oss på en rundtur i sin SUV. Mycket av grund- idéerna innefattar ekologiskt tänkande och värnar om natur och klimatbevarande insatser.

Masciarellis viner har fått höga utmärkelser.
Endast sex vingårdar i hela Italien har genom åren överträfat Mascirellis 15 topplaceringar
på 5 år.
Gianni lägger stor tyngd på inre känsla och ägnar även mycket tid åt sin favorithobby,
klassisk musik. Han ser sina ägors skönhet
som "naturens egen symfoni".

Svensk agent: Vinovativa AB Tel: 08 444 61 70.

- Jag tror att alla människor vid något tillfälle frågat sig själva: ”Varför valde jag att göra just det här?”
Mitt eget svar på den frågan ligger i min familjs öde, i kärleken jag känner till mina ägor
och i tillfredställelsen jag får från mitt arbete.

Här visar Masciarelli stolt upp sitt "palats", en medeltida klosterbyggnad med ett lite vackert kapell på baksidan. Masciarelli håller fortfarande på att rusta upp interiören och lägger ner mycket tid, pengar och omsorg för att få det exakt som han vill.

Ovan, den Italiens äldsta fungerande olivpress.

Vinprovningen hölls i ett av vardagsrummen i Masciarellis antikvitetsfyllda slottsboning. möblemanget är en spännande blandning av gammalt klassiskt och mer modernt artistiskt.

Ovan radas de sex olika viner vi testade upp på den öppna spisen i salongen.

Tredje flaskan från vänster, Marina Cvettic´ (Giannis frus namn), var en mycket angenäm upplevelse. Det hittills klart bästa vita vinet vi testat på touren.
Vinet har en vacker guldgul färg med smakinslag av enbär, banan och rostade hasselnötter.

Villa Gemma Rosso, Montepuciano d´Abruzzo D.O.C. är ett mörkt rubinrött vin med blåton och smakinslag av björnbär, eukalyptus, vanilj, choklad och läder. En spännande smakexplosion som gärna kombineras med viltkött (Masciarelli rekommenderar själv vildsvinsstek).
Starka ostar och mörk choklad är också matchande tillbehör.

Bakåtpilen tar dig till sid 10a.         Fortsättning på nästa sida, klicka på högerpilen >>>