Nr
5 2007
|
Sid10m
|
||||||||||||||||||||||
Foto: © SHOOTMEAGAIN Peter Ortvik, Nikon D2X. Foto: © Nathalie Noori, Nikon D 80. |
|||||||||||||||||||||||
Nästa
anhalt var San
Felice, även denna vingård ligger i Chianti, Toscana.
På 180 hektar av ägorna, mestadels kritbaserad lerstrukturerad
jordmån, odlas Sangiovesedruvan på Chianti Classico D.O.C.G.
certifierad mark. Värt att nämna är att 10% av produktlinjen
är olivolja. I hjärtat av ägorna ligger "Borgen" San Felice, som är en mycket välrestaurerad och luxuös anläggning med både hotell, krydd- och örtagård, pool och tennisbanor samt en restaurang med ett utbud vi sent kommer att glömma. Där fick vi se den absolut största T-bone steken vi någonsin sett, inklusive i USA. Vi togs mycket väl omhand av vinexperten Leonardo Bellaccieni och hans kollega, marknadschefen Fabrizio Nencioni, två herrar med både kunskap och en god portion humor. Svensk agent: Winehouse Bilberg |
|||||||||||||||||||||||
Köksmästaren och stjärnkocken Antonio Fallini visade oss runt krydd- och örtagården och gav sedan prov på stor matfantasi när vi fick avnjuta en helt superb lunch. Den nästan groteska T-bone steken ses ovan i mitten och tollhöger en väl tillagad "Baby Rooster". Även här var glassen en riktig "Piece de Resistance". Yummy! |
|||||||||||||||||||||||
Il Grigio ett ganska okompli-cerat
behagligt vin som inte kräver så mycket av varken maträtter
eller konsumenten. |
|||||||||||||||||||||||
Nathalie blev så mätt att Leonardo och Fabrizio |
|||||||||||||||||||||||
Bakåtpilen tar dig till sid 10a. Fortsättning på nästa sida, klicka på högerpilen >>> |