Nr 5 2007
Sid10m

Foto: © SHOOTMEAGAIN Peter Ortvik, Nikon D2X. Foto: © Nathalie Noori, Nikon D 80.

Nästa anhalt var San Felice, även denna vingård ligger i Chianti, Toscana. På 180 hektar av ägorna, mestadels kritbaserad lerstrukturerad jordmån, odlas Sangiovesedruvan på Chianti Classico D.O.C.G. certifierad mark. Värt att nämna är att 10% av produktlinjen är olivolja.
I hjärtat av ägorna ligger "Borgen" San Felice, som är en mycket välrestaurerad och luxuös anläggning med både hotell, krydd- och örtagård, pool och tennisbanor samt en restaurang med ett utbud vi sent kommer att glömma. Där fick vi se den absolut största T-bone steken vi någonsin sett, inklusive i USA.

Vi togs mycket väl omhand av vinexperten Leonardo Bellaccieni och hans kollega, marknadschefen Fabrizio Nencioni, två herrar med både kunskap och en god portion humor.

Svensk agent: Winehouse Bilberg

Köksmästaren och stjärnkocken Antonio Fallini visade oss runt krydd- och örtagården och gav sedan prov på stor matfantasi när vi fick avnjuta en helt superb lunch. Den nästan groteska T-bone steken ses ovan i mitten och tollhöger en väl tillagad "Baby Rooster". Även här var glassen en riktig "Piece de Resistance". Yummy!

Il Grigio ett ganska okompli-cerat behagligt vin som inte kräver så mycket av varken maträtter eller konsumenten.
Det fungerar, helt enkelt.

Brunello Di Montalcino
2001är ett vin som gjorde oss lyckliga (inte av kvantitet, OBS). Det fyller hela munhålan med välbehag och ligger kvar med en rogivande eftersmak, sammetslik.
100% Sangiovesi, 100% god.

Nathalie blev så mätt att Leonardo och Fabrizio
fick hålla henne upprätt till avtackningsbilden...

Bakåtpilen tar dig till sid 10a.         Fortsättning på nästa sida, klicka på högerpilen >>>