Nr 5 2007
Sid10u

Foto: © SHOOTMEAGAIN Peter Ortvik, Nikon D2X. Foto: © Nathalie Noori, Nikon D 80.

Efter besöket hos PETRA, checkade vi in på ett av de bästa hotel vi bott på, detta som uppladdning inför en skön kväll med Petras team.

L´Aldana är uppbyggt som en gigantisk villa, där reception och sällskapsrummen ger ett intryck av att vara stora vardagsrum, stylade av någon exklusiv inredningsarkitekt för  en lyxig "hemma-hos-kändis-reportage.
Allt är charmigt trivsamt med en tillbakalutad elegans. Får du möjlighet att göra ett besök, så har du ett minne för livet. Servicekänslan är påtaglig.

Spa-anläggningen, som vi tyvärr inte hann utnyttja, hade det mesta man kan önska sig. Ovan ses bara en av de två poolerna, den stora fick inte plats på bild...

Väl inne i rummet / sviten, kunde vi njuta av en arbetsplats med nätuppkoppling, öppen spis, sängkomfort XL, samt som du kan se nedan, en stor jacuzzi mitt i rummet, LCD-TV med digital videorecorder samt ett digert urval av snacks,godis och fri mini-minibar. Om vi var pigga på att checka ut morgonen efter? Gissa igen.

Petras team mötte upp i lobbyn, som mest kändes som ett gigantiskt vardagsrum med ypperlig design.

En kort promenad genom trädgården tog oss till Trattoria Toscana där vi fick perfekt service
och en fantastisk måltid som avslutades med ännu en himmelsk glassupplevelse. Nu återstod endast en avslutning i vår jacuzzi och zzzzZZZZZ.

Bilden till höger visar "frukostsalongen". Tack vare den utsökta miljön smakade frukosten bättre än den egentligen borde ha gjort. Det var hotellets (och genomgående på hela touren) enda svaga länk.
Vi köper inte förklaringen om "Italiensk matkultur" som ursäkt för att ha en frukost som är en veritabel sockerbomb, helt utan möjlighet att välja nyttiga alternativ. Här finns en stor och viktigt hål att fylla för den som vill och vågar utmana en förlegad, osund och i längden hälsofarlig kosthållning.
När vi påtalade bristerna för olika involberade personer, var de först ovilliga att ta åt sig av kritiken men efter en stund kom de och ville höra mer om våra alternativa idéer. Buono!

Bakåtpilen tar dig till sid 10a.         Fortsättning på nästa sida, klicka på högerpilen >>>