Stockholm Beer Festival 2010                                    Sid 1 av 4. <<<  Till Innehåll

Foto  ::Frontface Magazine, Nikon P6000.


Årets upplaga av Stockholm Beer Festival  ute i Factory Nacka Starnd, slog alla tidigare rekord.
Det är helt klart att ölkulturen fått fäste hos gemene man, för när frontface team med öl-
experten tomas Karlsson i spetsen begav sig ut tidigt på eftermiddagen, var det bara minuter innan horder av besökare fyllde upp lokalerna till bristningsgränsen.

Följ med oss på en skummande utflykt bland malt, humle och en och annan dumle.

<<<    Bildtexter:

Dr. Vaclav Berka sitter i ledningen för Pilsner Urq uell ocjh invigde pressdagen med att öppna en medhavd tunna "råöl", som drog en så pass stor press-
kö, att vi avstod.

Festival-General Marianne Wallberg hade fullt upp hela tiden. Här intervjuas hon av SVT.



Strömsholm Brygghus mitt emellan Västerås och E-tuna visade upp namn som "Slussvakt-aren" (pale ale, större beska)och Tok-Olle" (lättare ale, fruktig). Dan och Per  berättade att det tillverkas 25.000 liter per år, men det kommer att utvidgas inom kort.



I Uppsala finns Slottskällans Bryggeri.
Här fick vi smaka på en fin årgång av "Kloster". Kloster är av den öltypl som i Belgien kallas quadrupel eller mörk starkale och bland annat bryggs hos de fromma trappistmunk-arna i sex kloster i Belgien och ett i Holland. Alla dessa öl är mycket säregna och smakrika. Några saker har dock alla gemen-samt, de är alla mer eller mindre starka och överjästa. De är dessutom flaskkondi-tionerade det vill säga buteljerade med jäst och inte pastöriserade för att utvecklas vidare. Kloster har en stor och komplex smak och arom med en doft som både är fruktig, kryddig och maltig. . Eftersmaken är lång och behaglig med fruktiga toner. Spår av choklad och apelsin känns tydligt. Mums!

Hos Björn i Oppigårds Bryggeri satsade man i år på sin Amarillo och Bangalore Twice, en 8%-ig välbalanserad och smakrik pale ale.
Björns brygder brukar alltid lyckas väl i festivalens tävling om utmärkelser.

 
 
<<<  Till Innehåll