Nr 2 2008
Sid 2b
Foto © Eero Hannukainen och Peter Ortvik. Fotoproduktion: Eero Hannukainen. Styling: , HÅR 3000: Hair: Dano Zaganjor, Make up: Ida Andersson.   Skinnjacka från JOFAMA.

Har du provat på modellbranschen tidigare?

  • Ja, för fyra år sedan var jag med och gick finalmodevisningen i ”Fashion For Integration” i Stoppa Gatuvåldet-projektet. Det var mycket kul och nyttigt på många sätt. Dels för att via alla 20 deltagande mannekänger hade rötter från olika länder över världen, dels även för att hela projektet syftade till att jobba mot gatuvåldet. Sedan fick vi också bra information om hur man undviker hotbilder och om självförsvar. Det var med andra ord inte bara ”catwalk hela tiden.

Vad gör du på fritiden?

  • Jag försöker komma igång med att simma 2-3 gånger i veckan. Sedan har jag en last, det är att shoppa skor. Det skall vara med höga klackar. Pumps, stövlar, boots…allt. Jag har en hel garderob med skor.

Vad är det häftigaste i skoväg du har köpt?

  • Det är ett par gröna skinnpumps med kilklack. Hela sulan är av skinn och de har handbroderade blommor på sidorna. Jag har aldrig använt dem då de är ytterst ömtåliga. Tar bara fram dem och tittar på dem då och då…fånigt, eller hur?

Vad betyder musik för dig?

  • Musik betyder allt för mig. Glädje, sorg, lycka. Det finns musik för alla sinnesstämningar och jag har nästan alltid musik på.

Vad lyssnar du mest på?

  • House av alla slag.

Favoritfilm?

  • Det måste nog vara ”Grease”, en riktig gammal klassiker. Man blir bara så lycklig av att titta på den.

Nu är du själv omslagsmodell. Någon av de stora i branschen du sneglar på som ”föredöme”?

  • Det skall nog vara brasilianska Gisele Bunchen. Hon gör alltid bra framträdanden på catwalken och har "det där extra".

Avslutningsvis, hur ser dina yrkesmässiga ambitioner ut framöver?

• Jag har gått en treårig utbildning på S:t Martins gymnasium och studerade mode/design, så man kan säga att jag är utbildad sömmerska. Sedan läste jag 20 poäng företagsekonomi på Stockholms Universitet. Förhoppningsvis efter sommaren som kommer, skall jag plugga rådgivning och finansiering. Det är inom bank- och försäkringsbolags- branschen.

Förutom den vackra ringen från Michaela de la Cour som kan ses på förra sidan, fick Theodora även följande priser:
en Nikon Coolpix S50
ett Bluetooth headset från Jabra
en hudlaser från Treatlite
ett CasallCore-Board från Concept Träningsredskap AB
ett avancerat klädvårdsset / strykjärn från Philips
samt en välfylld make-up neccesssär från Make Up Store
Vi på redaktionen gillar både Theodoras "fejs" och hennes inställning till samarbetet med fotografer och stylister. Vi hoppas att kunna bjuda på mer bilder med Theodora som redak-
tionell modell framöver.

Vad rör sig i huvudet på chefredaktör´n denna gång?   > > > >