Nr 2 2008
Sid 6a
Foto © Frontface, Nikon D2X. Reportage och redaktionell modell: Vår egen frilansreporter & sveriges snyggaste riktiga man, Daniel Wohlin.
Lugn, lugn. Vi menar inte att du måste skrota de snygga "shadsen" du köpte förra året, inte alls. Däremot är det ofta så att man går och släpar på gamla synder som varken passar den nuvarande frisyren eller så var de bara trendiga men inte snygga, redan när de kom, ungefär som med många pilotbågar.
Erkänn att det är lätt att se ut som en ledsen cocker-spaniel med ett par tårformade pilotbågar på näsan.
Dessutom, du som använder glasögon för syns skull, alltså du som ser dåligt och då inte bara när det gäller val av danspartner kl 02.55 en lördagsnatt (hörde ni bu-ropen). För dig finns det hur läckra bågar som helst till dina dagliga glasögon. Våga byt ut det konventionella mot något mer spännande, kanske en solglasögonbåge med lätt "gradient shading" på översta delen av glaset.
Detta ger en mycket intressant effekt och är inte störande i det dagliga arbetet. Frontface egen chefredaktör har problem att bära linser, så i stället skaffade han en Calvin Klein-båge och satte in slipade glas,
och vips blev det en veritabel succé ute i det sociala livet.

Glasögon KAN vara kul, om man bara inte fastnar i konventionerna. Här kommer årets snyggaste och även några specialare på ytterkant.
Ett par coola bågar kan förvandla dina vanliga glasögon från nördred- skap till oumbärliga
accessoarer.
Tre supermaskulina bågar från Robert la Roche. Lyxvarianten i mitten är inramad av ädla stenar och betingar ett facilt pris av 40.000 svenska kronor.
Från vänster: Maui Jim. I mitten och längst till höger samt nedan, cooal detaljrika bågar från Polar..
Mera Maui Jim. Dett märke är relativt nytt i Sverige. Förra året träffade vi deras team i Milano och då låg de i startgroparna inför lanseringen i Sverige.  Ett coolt gäng med coola produkter.
Ovan: Collectionen "GOTHIC" från franska J.Frey ger exempel på grymma bågar till vanliga glasögon. Se sid 6b.
Vänster: Clic har en kul lösning, bk.a för golfare. Det är en kraftig magnet som håller ihop bågen när den är på. Då den hänger runt halsen, hålls den i rätt position med hlälp av det fiffiga  nackbamdet. Finns även som läsglas.

...så nu är det bara att ta cykeln ner på stan och prova ut dina favoriter...