Nr 2 2008
Sid 2a
Foto © Eero Hannukainen och Peter Ortvik. Fotoproduktion: Eero Hannukainen. Styling: , HÅR 3000: Hair: Dano Zaganjor, Make up: Ida Andersson.   Skinnjacka från JOFAMA.

Theodora Ersoy är 20 år och bor i Jakobsberg, strax norr om Stockholm. När hon för ett år sedan blädrade igenom Frontface på nätet, tyckte hon, som många andra tjejer, att visst skulle det vara kul att få se sig själv på omslaget till frontface Magazine och dessutom ha möjlighet att vinna fina priser värda runt 15 000 kronor.

Sagt och gjort, hon letade fram sitt bästa porträttfoto, som dock var cirka två år gammalt, men vad gör det när man ändå bara gör något för skojs skull.

Det skulle visa sig att inte bara fick majoriteten av läsarnas röster,
hon erövrade även 9 av de 12 nomineringarna från den professionella juryn, bestående av fotografer, konstnärer, modell-
bokare, stylister, internationella modeller och Frontface redaktion.

Till fotograferingen av det här vinnarreportaget och omslaget,
har Theodora fått hjälp med hår av Dano Zaganjor
och make up av Ida Andersson, bägge från från HÅR 3000.

Ja du Theodora, här sitter du nu, helt okänd för de flesta av Frontface läsare, som har gett dig så många röster att du vann titeln "FrontFace Of The Year" 2007.  Dags att du berättar lite om dig själv.

- Jag är född i Sverige men det är inte mina föräldrar. De äri själva verket Syrianer från Turkiet. Jag jobbar för närvarande extra som lärarvikarie för låg-, mellan- och högstadieelever på en skola i Södertälje. Det plockar fram minnesbilder från när jag själv var liten och behövde hjälp av lärarna och det känns bra att någon behöver ens hjälp.
Har två systrar och en bror, så jag har aldrig behövt känna mig ensam.

Dessutom skall jag bli moster i maj. Kul men det kommer nog bli konstigt att kallas moster redan vid min ålder.

Hur fick du reda på att du vunnit vår tävling?

  • Det var faktiskt en kusin till mig som ringde och berättade att hon läst det. Jag trodde hon skämtade med mig, så när jag själv kom till en dator och kollade, blev jag naturligtvis överlycklig. Det var ju en bekräftelse på att man ser rätt okej ut…hahaha.

    Jag vill gärna passa på att tacka alla som lagt sin röst på mig, både läsare och peoffsjuryn.

Nu har du fått kämpa en hel dag med styling och plåtning, Hur känns det?

  • Det har varit jättekul och härligt på alla sätt. Blev så väl omhändertagen på salongen, riktigt bortskämd. Visst har det gått många timmar sedan start men tiden går ju som bekant fort när man har roligt.

Berätta om bilden du sände in till tävlingen (bilden kan ses HÄR).

  • Det var en fotograf från en av gratisdagstidningarna i Stockholm som frågade mig om han fick plåta mig och använda bilden i tidningen, så jag åkte till hans ateljé , ateljé Ugglas i Gallerian, där bilden togs.

Reportaget fortsätter på nästa sida  > > > >