Nr 2 2008
Sid 16a
Foto:© Frontface.se där ej annat anges.
I TV 3´s "Top Model Stockholm" 2007, var det en av deltagarna som utmärkte sig speciellt. Dels för att hon var slående vacker men också
för att hon började serien som ett skyggt litet tillbakadraget rådjur, för att sedan allt mer titta fram ur sitt skal och till slut inte bara blomma ut
utan även vinna hela tävlingen...trots en djupt sittande höjdskräck.
Frontface har träffat Hawa vid flera tillfällen och tycker att hon har mer att förmedla än bara fotojobb. Därför tog vi en pratstund före en fest.

Trots mina 175 cm, kände jag mig kort bland de andra och det är jag inte van vid (förutom syrran som är 178cm lång). Slutcastingen tog hela dagen och först sågades vi ned till 25. Dag nr två plåtades vi i jeans och T-shirt efter styling, så då gick tiden lite fortare. Att jag kom med bland de 12 slutfinalisterna, var nästan svårt att förstå.

Det första eldprovet i själva inspelningen av serien, var när vi i den första plåtningen skulle hänga i en kran, fastspända i sele 10 meter över vattnet nere vid Slussen. Redan då trodde jag nästan att mitt äventyr var över, då jag har en kraftigt hämmande höjdskräck. Efter en katastrofal inledning, löste det sig dock.

Det var också en helt ny upplevelse att sova i samma rum som ett antal andra tjejer. De satt uppe mitt i natten, viskade och skrattade så att det var svårt att somna. ”Men gå och lägg er någon gång då”,
tänkte jag, trött och med ständig sömnbrist. Make-up killen frågade mig om jag verkligen sov något, då jag hade fått värsta påsarna under ögonen.

Texten fortsätter på nästa sida.  >>>

Vi sitter uppe på redaktionen tillsammans med Hawa och hennes kompis Nadde.
Om drygt en timme skall vi alla ned till Make Up Stores Luciafest.
En kyld flaska bubbel porlar diskret i bakgrunden. Vi har satt av en kvart för att höra hur Hawa sammanfattar allt som hänt henne de senaste månaderna.
Hawa berättar:

”Det hela började för några år sedan när jag var sexton år och tittade på Tyra Banks ”Top Model” på TV. ”Det här vill jag prova på”, tänkte jag. Det var dock 18-års gräns, så det var bara att drömma vidare.
När jag fyllt 18, såg jag reklamen på TV och då tänkte jag att ”det här är min chans”, så jag skickade in bilder som jag hade på en CD-skiva.

Redan tre dagar senare ringde de från TV3 och bad mig komma på audition. Jag fick fjärilar i magen och blev jätteglad, även om det bara var en audition. När audition var över, fick jag besked att om de inte hörd av sig, så hade jag inte kommit med, så det var bara att vänta..

Audition hölls i slutet av april och jag fick vänta i över två månader utan att höra något, så det kändes som om det var kört. När samtalet väl kom, var det bara nägon vecka till själva slutcastingen där det skulle väljas ut finalister från 35 deltagare. Väl i Stockholm stod jag bara och tittade på alla supersnygga tjejer som jag skulle kämpa mot.

Frontface Prao Vian, Hawa och reporter Nathalie under
lite uppvärmning inför Make Up Stores Luciafest.
Intervjun fortsätter på nästa sida >>>