Nr 5 2008
Sid 16a
Foto: Frontface, Nikon Coolpix 6000

- The only pain I can take with pleasure,
is "Champain"...

(Citat under bubbelfest, myntat av känd svensk chefredaktör (Frontface)).
Richard Juhlins bok "Champagne Guide" ger en helt ny dimen- sion åt den dryck vi vanliga dödliga till vardags
något vanvördigt kallar "Bubbel".
Boken är systematiskt upplagd,
rikt illustrerad med snygga fotografier
och innehåller många intressanta fakta/anekdoter utan att för den
sakens skull kämmas tungläst.
Kort sagt: Detta kan vara boken du ger bort som den perfekta presenten
men som du köper ett extra exemplar av till dig själv, då du gärna vill kunna
briljera lite inför bekantskapskretsen.
 
Vinn ett av fem signerade exemplar av
Richard Juhlins bok "Champagne Guide ".
Du hittar tävlingen i slutet
av den härartikeln.

"Skall man ändå lägga ner en halv förmögenhet på en flaska, är det lika gott att lära sig lite mer om vad det är man dricker, så man får ut det mesta av sin kortvariga investering", som en av gästerna på releasefesten för "Champagne Guide".

Richard Juhlin, en av de absolut mest kunniga och erfarna expert-
erna på området och dessutom förfatare till boken ifråga, har naturligtvis mycket mer att anföra angående hela konceptet och livet i anslutning till bubblornas poetiska dimension.

Vi frågade honom hur han själv kom att fastna för denna mytomspunna och fascinerande dryck, som James Bond aldrig kan vara utan i någon enda film.

"- Mina föräldrar dreck en flaska vin ungefär varannan vecka och det yckte det var kul att slå i böcker, kolla upp geografiskt ursprung och liknande, även om det inte var så fina viner.
När jag var 18, satt jag och dåvarande flickvännen med hennes pappa och dennes granne. Det öppnades en butelj Chambertain och det var med skräckblandad förtjusning mina ögon öppnades inför det fyrverkeri av smakupplevelse jag upplevde, då blev jag såld på vin.

Det var nästan som den första sexupplevelsen, "oj va´läskigt, oj va´skönt".
När jag var nitton, var jag och min bästa kompis på Kanarieöarna, tillsammans med våra mammor. damerna satt varje afton på balkongen med var sin liten flaska
Cava (spansk motsvarighet till fransk Champagne). En kväll var det stor nyårsfest, där man fick bälga i sig obegränsat med billigt bubbel och det gjorde vi.

När vi kome hem, blev detta en tradition inför varje party, kompisen och jag delade på en flaska mousserande och blev jättepigga och glada, Vid ett sådant tillfälle, deltog en filmregissör och han hade med sig en flaska riktig Champagne.
När vi fått smaka på den, vändes upplevelsen upp och och ned på mitt fotografiska doftminne och ingenting blev sig någonsin likt igen.
Det var min atvå tidiga men avgörande dryckesupplevelser, som satte så djupa spår att jag sedemera övergått att ägna mig professionellt åt den ädla drycken Champagne."

Vi förstår precis vad Richard menar,
att få prova en riktigt fin "skumpa" där syn-, doft- och smakintryck växer ihop till en tredimensionell symfoni,
är något vi unnar alla.
Tänk dock på att inte blanda in fram-
förandet av något fordon i samman-
hanget.
Målande beskrivningar av Richard under bokens releaseparty.
Nedan: Alcazar-gänget var natur-
ligtvis på plats när det vankades glamour i form av champagne.
Mer information och fakta om Richard Juhlin hittar du HÄR!
Vill du köpa boken direkt på Internet, så finner du den HÄR!
LÄSARTÄVLING: Vinn ett av fem signerade exemplar av
Richard Juhlins bok "Champagne Guide ":
Tävlingsfråga:

- Vilken av följande är inte en Champagne?

1 Krug            
X Freixenet                
2 Tattinger

Skicka svaret per e-post till info@frontface.se,
tillsammans med ditt fullständiga namn och hela din postadress.
Saknas dessa uppgifter, kan bokförlaget inte skicka ut boken
i händelse av vinst och ditt bidrag är då ogiltigt.

Döp mejlet till "Champagne Guide ".
Sista tävlingsdag är 30 december 2008..