Nr 4 2008
Sid 7a
Foto:© Frontface.se, Nikon D80 , Nikon Coolpix 7900.

Det är i år 19 år sedan Orup åkte till Hotel 33 i Magaluf, för att spela in musikvideon
till låten "Magaluf".
Frontface åkte ner till samma ort för att se om måsarna fortfarande skrattar sig hesa
och om det fanns några andra som blivit dumpade under en charterresa.

Dessutom fann vi att Magaluf har blivit ett nytt Ayia Napa / Kos med ala sådana plus och minus.

När vi på redaktionen av en slump råkade lyssna på CDn med Orups ”Greatest Hits”, slog det oss att det var 19 år sedan låten ”Magaluf” skrevs och sedan musikvideon spelades in på (ö)kända Hotel 33.
Vi ögnade snabbt igenom internetresebyråernas annonser, för att se om vi kunde hitta en en-veckas resa med syfte att följa Orups spår, hitta måsarna som skrattade sig hesa, samt att hitta någon som blivit charter-dumpad.
Billiga resor i juli, det var bara att glömma, vi fick betala 12.000:- för två personer, men vad gör man inte för kulturen...

För dig som själv vill åka ner och kolla upp samma sak, var noga med att se var ditt bokade hotell ligger. Det som anges vara Magaluf i katalogen, kan lika gärna ligga i gränslandet vis Palma Nova. Ingen större fara, men rätt skall vara rätt tycker vi, i varje fall till det priset.
Fördelen med att bo i det nämnda området, är att ha en gigantisk matvarubutil á la Vivo Kvantum runt hörnet, vilket är perfekt om man vill fixa sin egen balkongfrukost och ”after-beach supper”. EROSKI heter butiken och lär vara det enda stället du kan finna den helt överlägsna ölen MAHOU Negra på (bilden till vänster). Ladda kylen full med dessa, plus några 5-liters vattenflaskor och glöm inte ett halv- dussin burkar med fräscha spanska oliver som snacks.

Det finns ett djur vi vill varna för, ett djur som kommer fram när solen sänkt sig ned bakom horisonten och när neonskyltarnas fladdrande sken kastar långa skuggor över bargatorna i Maga-
lufs nöjesdistrikt.

Det är den brittiska blodtörstige bar- fighervampyren. Den jagar längs bargatorna i klunga och när den hittar ett ensamt, onyktert och till synes svagt byte, börjar någon i flocken att provocera bråk med det tilltänkta offret, medan de andra håller sig dolda. Vid minsta nöjlighet till tjafs, påbörjar den brittiske blodtörstige barfighervampyren sitt anfall och skulle han få oväntat motstånd , hoppar resten av flocken fram och misshandlar det tilltänkta offret tills de blir avbrutna av vakter eller polis, varvid flocken fegt skingrar sig och försvinner i folkmängden.

I kort omskrivning, var försiktiga, fulla engelsmän i klunga är ofta ute efter bråk och de spekar inte efter några gentlemannaregler. (IQ-fiskmås, mäjligen, men inga riktiga måsar...)
Vi såg åtskilliga exempel på detta och stoppade själva ett fall av påbörjad mishandel.

Annars är skandinavernas position i Magaluf rätt stark, det finns ett antal "Svensk- och Norsk-barer" på lagom avstånd från varandra, för den som trivs att frottera sig (vadå ragga???) med sina skandinaviska bröder och systrar.

 
-Är detta kanske en Orupmås? Nähä!  Vår reporter jagar skrattande fåglar överallt. Inga måsar på stranden heller men vi ger inte upp...
En gäng trevliga engelsmän, firande den sittan-
de mannens svensexa. Cheers, mates.
Observera att alla alkoholhalt- iga drycker bör behandlas med varsamhet och respekt, precis som de människor du träffar när du intagit dessa drycker.
Bästa ölen.
På Norges favoritpub "Gokkeredet" (Gökboet) vilade inga ledsamheter. Där fanns dessutom hellitesbägare för den törstige.
Om du har god syn, kan du se en väl-
bekant startsida på internetdatorn som
fanns i ett hörn på Gökboet.          >>>

Klicka på högerpilen för att fortsätta barrundan & jakten påi måsar         > > > >