Nr 4 2008
Sid 18
Inget att rekommendera
men värt att referera:
För den oinvigde: MMA = Mixed Martial Arts, vilket innebär en kombination av kampsportsstilar som Ju-Jutsu, Karate, Judo, Boxning, Brottning och liknande.

Från att ha varit en underground streetfighter, en sådan som slåss i förbokade matcher på gatan för att tjäna pengar, har nu Kevin Fergusson, alias Kimbo Slice, bytt ut gatan mot den åttkantiga buren som skådeplats. Från att ha tjänat några hundra dollar för en fight, får han nu skyhöga belopp för att möta sina motståndare i välorganiserade MMA-organisationer.
 
Kimbo är en stabil herre, drygt 110 kg och 189 cm lång.
Skolfoto

Kimbo Slice (egentligen Kevin Fergusson), föddes på Bhamas som äldste sonen av 11 barn för 34 år sedan.
Efter att familjen flyttat till Miami, började Kimbo studera kriminologi på universitet, där han fick ett sportstipendium i American Football. Efter ett par terminer lämnade dock Kimbo skolan, av något oklara orsaker, och befann sig utan något sätt att försörja sig på. Han började deltaga i arrangerade slagsmål, s.k. underground streetfights, och jobbade även som bodyguard åt ett företag inom porrbranschen, som sponsrade Kimbo och lade ut hans fighter på You Tube..

Kimbo vill utvecklas och kontaktade den obesegrade Pancrase (en tävlingssport inom kampsports- nischen) och Ultimate Fighting mästaren Bas Rutten, en hårdför holländare som öppnat skola i USA.

För oss svenskar, är Bas Rutten mest känd från tidningsrubriker, där det berättades att han som gäst på Spy Bar, blev påhoppad av ett antal  dörrvakter men golvade samtliga.

Bas har nu tagit Kimbo under sitt beskydd och bytt ut dennes gatuplattform mot octagonen, den åttkantiga bur som är skådeplatsen inom MMA-världen.

Kimbos bakgrund har skapat en småyy hysterisk anhängarskara i det nu fightingtokiga USA.
han har gått tre matcher och vunnit dem alla innan matchtiden gått ut.
För de som följer UFC och andra MMA-organisationers matcher på bl.a TV 4 sport, är naturligtvis
Kimbo en intressant "produkt" att hålla koll på.

Kimbo under ett träningspass med Bas Rutten. Tänk dig att möte Mr Slice i en mörk gränd en regnig natt...
Förbättrade grepptekniker och ökad precision tillsammans med avsevärt bättre kondition är några resultat av att ha Bas som tränare.

Frontface tar starkt avstånd från all typ av Streetfighting och annat gatuvåld.