Nr 1 2009
Sid 5a
Foto:© Frntface.se, Nikon D300. Alla bilder ur boken: © Andrea Belluso.
När inbjudningskortet till Andrea Bellusos bokrelease damp ned i redaktionens brevlåda, gav det upphov till några par höjda ögonbryn.

Vi på Frontface har känt Andrea sedan mitten av 90-talet och då som en mycket skicklig modefotograf, som dessutom hade en egen modellplattform i Göteborg.

Naturligtvis var vi på plats när boken firades och dess innehåll och kvalitet fick oss att omedelbart boka en pratstund med mästerfotografen själv, nere i hans ateljé på Kvarngatan invid Mariatorget i Stockholm.

En värmande kopp té och vi släpper loss Andrea med vår lilla diktafon:

Andrea, berätta lite om bakgrunden till projektet.

”Att göra den här boken har varit ett heltidsarbete i tre år. Jag har arbetat som vanligt med modeplåtningar dagtid och ägnat all kvälls- och nattid till boken. De som medverkar på bildrrna, är inga modeller utan ”äkta” fetischister.
Hela idén kom till när jag satt med en tjejkompis och pratade om gamla 60- och 70-tals teckningar och målningar, som visade sig vara latexklädda kvinnor. Hon berättade då att hon hade en hel garderob med sådana kläder, så vi började plåta lite på skoj.

Vid den tidpunkten var boken inte ens påtänkt.
Min väninna presenterade mig därefter för en tjej som kallas ”Elva”, som är Sveriges fetischdrottning. Detta gav att jag plåtade bägge tjejerna och de var mycket nöjda med resultatet och ryktet spred sig. När de sedan började bjuda in mig till klubbar som ”Dekadance” och fetischfester, fick jag ganska snabbt tillstånd
att plåta under dessa fester, vilket annars inte
är tillåtet. Jag slog upp en liten studiohörna där, med ljussättning och snart köade gästerna i upp till 45 minuter för att få bli plåtade där.

När jag fått ihop 40-50
bra bilder, sände jag
dem till min vän
Armando Chitolina,
som nu är Creative Director för boken.
Han tittade på bilderna
och tyckte att ”klart vi skall göra en bok tillsammans”. Plötsligt höjdes kraven
och plötsligt var det bestämt att det skulle bli en bok, spännande.
>>>>>

 

Klicka på högerpilen för  mer om Andreas nya bok          > > > >