Nr 1 2009
Sid 19
Foto: Frontface.se  Nikon D300.  David Tainton 1998: Foto: Kreativ Kultur / Artister Mot Rasister.
TAINTONs
ÄR TILLBAKA!
- För var har de gömt sig
sedan slutet av 90-talet?
David Tainton (född 1976 och lillebror till Blossom Tainton) dök upp som stor flickidol 1998 och gjorde succé, dels i filmen "Vinterviken" och sedan med två singel-hits, "Each time You break my heart" -98 och "Watch me now" -99.

Davids yngre bror Temba Tainton, sågs ofta i broderns scenframträdanden under samma tid och hr sedan dess bland annat arbetat med musikaler och dans i London.

Efter lång frånvaro på svenska scener, är bröderna Tainton nu på väg tillbaka, lika snygga och dynamiska som tidigare.
Frontace var som enda inbjudna mediarepres- entant på plats när de gjorde smygpremiär på en Soulfylld show lång inne i Kulturhusets katakomber, inför en specialin-
bjuden publik, mestadels bestående av familj och nära vänner.
 
Frontface ägare, Kreativ Kultur, anordnade stora publika evenemang mellan 1994-2004, bland annat på Kungsträdgårdens stora scen.
Sommaren 1998 arrangerade vi "Fashion For Integration © (en stor modevisning med fokus på att som mannekänger ta fram svenska tjejer med utländska rötter) och med hjälp av artister som stödde vårt budskap "Artister Mot Rasister ©

David och Temba Tainton medverkade på scenen. En annan svensk artist som gjorde sin debut då, samma dag som hennes första singel släpptes, var Jessica Folcker, allt detta inför en rekordpublik på nära 40.000 solbrända åskådare.
KULTURHUSET, DECEMBER 2008, TIO ÅR SENARE: TAINTON BROS.
Pappa Graham Tainon satt på första bänk och kolade noga in sönernas framfart. Det var Temba som tog initiativet från start och såg till att publiken hängde på från första sekunden.
David har inte förändrats mycket på tio år, så bröderna Tainton har alla möjligheter att än en gång slå an på
flickornas hjärtesträngar. Rösterna sitter som de ska och att killarna kan röra sig på scenen. är det inga tvivel om.
Det var svårt att vara stilla när grabbarna gör egna tolkningar av gamla goda Soulklassiker. Magnus Strandberg på gitarr och percussion bidrar till den höga stämningen med sin inlevelse oxh entusiasm.
Pappa Graham kom upp på scenen och visade att gammal är äldst. "Än kan gubben...".
Magnus Strandberg, Themba och David Tainton.