Nr 1 2009
Sid 4
Foto: Frontface.se  Nikon D300.   Bilder från boken: © Henrik Hill & Anders Parsmo.
En Söt liten bok
med roliga gubbar
och träffsäkra
aforismer.
Henrik Hill och Anders Parsmo
kom från var sitt håll och möttes
på en humoristisk plattform där
ord och bild passade ihop
utan att ha skapats vid samma tillfälle.
Ofta när man är bortbjuden och vill ta med sig något till den som bjudit in, kan det kännas lite förgängligt men blommor, de är ju borta efter någon vecka.
En perfekt present till ett sådant tillfälle, är en liten humoristisk bok med korta snabba poänger, som alla gäster kan skratta åt.

Den boken du ser här, är precis en sådan bok.
Vi träffade Henrik Hill under en boksignering i en butik på Odenplan i centrala Stockholm, där han satt med sitt senaste alster och en tuschpenna.

VEM ÄR DÅ HENRIK HILL?

- Jag är en skön, galen, härlig blandning av säljare, författare, aforistiker och storsamlare av olika prylar som tändsticksaskar, affischer, krogvykort, T-shirts, filmreklam och vinylskivor. Kort sagt en kreativ person som det är svårt att sätta in i ett fack. Jag drivs av min nyfikenhet. Vill mycket, Vill leva - både upp och ner, Vill träffa människor från olika kulturer och klasser, Vill älska, Vill resa, Vill förstå, Vill skapa.Kort sagt Hill - Vill!

Jag har skrivit mina egna aforismer sedan början av 1996. Jag kallar dem - Hillismer.
Den allra första Hillismen uppstod efter en viril natt med min dåvarande flickvän. "Oligopol är som het kärlek - två som håller på och eventuellt en tredje på väg"
Jag hade ingen aning om ordet aforism och ännu mindre betydelsen. Denna min första egna påhittade aforism bara strålade upp från mitt hjärta och upp till hjärnan som gav instruktioner till
fingrarna att skriva ner denna tokroliga reflektion.

Sedan den natten har jag på samma sätt kläckt ur mig nästan ett tusentals egna Hillismer som är mina reflektioner på kärlek, relationer, jobb, fritid, ekonomi och politik. Hillismerna är allmängiltiga dvs. vem som helst kan läsa dem och få en tankeställare
eller ett skratt eller i bästa fall bådadera. Det dem gör är att belysa, reflektera och ironisera över det vi i vardagligt tal kallar - LIVET.

Mina aforismer har varit med i många olika sammanhang. De senaste fem åren genom bokförlaget Semic´s samlingsböcker omkloka/okloka tankar om livet. En del av dem har jag också läst upp i radion - P1.

Under 2008 så ger jag ut tillsammans med serietecknaren Anders Parsmo boken - "Mer Lattjo än Macho". Boken innehåller mina aforismer som har kombinerats ihop med Anders femton-åriga
arkiv av aktualitets - och samtidsteckningar.

 
TÄVLA OCH VINN ETT AV FEM SIGNERADE EXEMPLAR.
Läsartävling:
Allt du behöver göra är att svara på frågan nedan, så deltar du i tävlingen. Lycka till!

Vad kallar författaren sin aforism-stil?
1. Nånannanism           X. Nihilism                2. Hillism

Skicka svaret per e-post till info@frontface.se, tillsammans med namn och hela din postadress.
Döp mejlet till "AFORISMER". Vinnaren presenteras i nummer 2, 2009,
Sista tävlingsdag är 20 mars 2009.

Om du inte vill vänta utan behöver boken snarast,
kan du maila till Henrik direkt HÄR
och beställa boken för endast 99:- + porto (inom Sverige).